rad eksamen

RAD-EKSAMEN I KLASSISK BALLETT

Hver vår arrangerer vi balletteksamen for våre klassiske elever. Fra og med grad 1 tar elevene eksamen med en sensor fra Royal Academy of Dance i England.

Motiverende og fremmer læring

Hver vår arrangerer vi balletteksamen for våre klassiske elever. Pre-primary og Primary tar eksamen med en av skolens pedagoger som sensor. Fra og med grad 1 tar elevene eksamen med en sensor fra Royal Academy of Dance i England.

Skolens pedagoger har lang og god erfaring med denne vurderingsformen. Målet med eksamen er å styrke elevenes mestringskompetanse gjennom målrettet undervisning. Dette er motiverende og fremmer læring for både elever og pedagoger. Eksamen er frivillig, men vi opplever at de aller fleste elevene ønsker å ta eksamen og ser på dette som en positiv opplevelse. Dersom man velger å ikke ta eksamen går man allikevel videre til neste grad.

Slik foregår det

På eksamen viser elevene frem et program som de har innstudert på forhånd. De går inn 4 og 4 om gangen. Programmet består av en rekke øvelser og danser som er nøye utvalgt og utviklet av RAD for å styrke elevenes danseferdighet og teknikk. På selve eksamensdagen møter de opp i god tid, de får satt opp håret og alle blir tatt bilde av. Etter eksamen mottar alle elever både vurdering, medalje (gjelder 1.- til 5. grad) og diplom.

Royal Academy of Dance er en viktig samarbeidspartner i vårt arbeid med barn og unge. Besøk gjerne RAD sine hjemmesider for å lese mer om eksamen. Alle ballettskolens pedagoger som underviser i RAD er sertifiserte RAD-pedagoger.

jenter til rad-eksamen
Dansere utenfor garderoben
klare for scena
Unge ballettdanserinner i grønn kjole
Utkledde dansere med skjørt
Tre unge ballettdanserinner på ballettime