Skolens dansekompanier

Målet med kompaniet er å gi talentfulle og spesielt interesserte elever bedre utviklingsmuligheter.

Historie

Happy Feet ble etablert i 1988, og danserne i kompaniet rekrutteres fra Kirsti Skulleruds ballett- og dansestudio. Målet med kompaniet er å gi talentfulle og spesielt interesserte elever bedre utviklingsmuligheter. Kompaniet har eget undervisningstilbud og egne forestillingsprosjekter. Opptak til kompaniet skjer gjennom prøvedans som holdes hvert år, vanligvis på våren. Medlemmene i kompaniet er unge, 14-18 år, men de har allikevel lang treningsbakgrunn. Spesielt i klassisk ballett, men også i moderne og jazz.

Mann og dame danser moderne dans
Dansere ligger på gulvet

Trening og inspirasjon

Kompaniet har fast trening en gang i uken og får besøk av mange spennende gjestepedagoger, koreografer og dansere som underviser i ulike sjangre. Klassisk ballett, hip-hop, tåspiss/repertoir, samtidsdans, improvisasjon og jazz for å nevne noe. Vi har også hatt foredrag i ernæring, sminkekurs og boot camp. Vi har som målsetting å reise på inspirasjonstur til utlandet annenhvert år. I 2014 og 2016 reiste gruppen til London hvor vi trente på Pineapple dance studio og så musikal på West End.

Det er et klart uttrykt mål at gruppen skal ha et kunstnerisk nivå som også tilfredsstiller et krevende og sakkyndig publikum.

Egne forestillinger

Happy Feet setter opp egne forestillinger og gjorde blant annet stor suksess med «Blomsterfesten», et samarbeidsprosjekt med skuespiller Sigve Bøe og komponist Helge Iberg. Denne forestillingen ble også vist på NRK. Andre forestillinger som kan nevnes er «Askepott» og «Peter Pan», hvor Arne Fagerholt hadde koreografien. Vi er også med på Trippeldans sammen med KGB-kompaniet og Bajazz-kompaniet som setter opp forestilling i Bærum Kulturhus annenhvert år. Her har mange anerkjente koreografer bidratt; som Masja Abrahamsen, Tine Aspaas, Antero Hein og Cassandra Moldenhauer. Trippeldans har fyrtårnstatus i Bærum Kommune.

Ballettdansere med armene ut
Danser med benet opp

Oppdrag

Happy Feet får stadig oppdrag eller inviteres til å delta i ulike forestillingsprosjekter. I slike sammenhenger har Happy Feet blant annet opptrådt sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og Bærum Symfoniorkester. Gruppen danset også under OL på Lillehammer, på FN-gallaen på NRK, på to av de årlige sommer-konsertene i Holmenkollen og har også deltatt ved et stort antall andre arrangementer. Som eneste europeiske dansegruppe ble Happy Feet i 2000, 2002 og 2004 invitert til å delta på den anerkjente Aberdeen Internasjonal Youth Festival i Skottland.

Karriere

Flere tidligere medlemmer er i dag profesjonelle dansere. Martin Løfsnes, som eneste norske danser noensinne, ble tatt opp i det verdensberømte Martha Graham Company i New York. Han ble siden utnevnt til førstedanser i kompaniet. Eugenie Skilnad er for tiden en av få norske solister ved nasjonalballetten (Den Norske Opera og Ballett.) Christine Kjellberg er danser i Carte Blance og Maja Furnes ble tatt opp i Hofesh Schechtners ungdomskompani.

For mange av danserne er medlemskapet i Happy Feet springbrettet til danseutdannelser i inn- og utland.

Dansere står i ring
dansere i pysj

Happy Feet junior

Høsten 2007 ble Happy Feet junior etablert. Vi har mange unge talenter ved skolen, og hadde lyst til å gi et tilbud til de som ikke var helt klare for seniorkompaniet. Kompaniet skal utvikle unge talenter og rekrutterer til seniorkompaniet. Medlemmene er i alderen 12-15 år og vi har prøvedans en gang i året på samme dag som opptaksprøven til Happy Feet. Kompaniet har trening annenhver uke og får også besøk av kjente gjestepedagoger. De får også være med på forestillingsprosjektene.

Kompaniets ledere

Fra høsten 2016 er Julie Finckenhagen Sandli og Rikke Finckenhagen Sandli ledere. Julie er leder for Happy Feet, mens Rikke er leder for Happy Feet junior. Kompaniene har et felles styre med foreldre. Vi arrangerer årsmøte hvert år i februar.

rikke og julie

Leter du etter underholdning?

Vil din bedrift ha dans som underholdning på et arrangement? Happy Feet tar gjerne imot nye danseoppdrag! Vi kan skreddersy en koreografi som passer til akkurat deres arrangement.

Følg Happy Feet på Facebook

På Facebook får du oppdateringer fra kompaniet. Du vil få vite om forestillinger som kommer, høre om hvordan treningene våre går og se bilder fra de flotte danserne i aksjon. Løp og følg!

Bildegalleri

Dansere med konffettidryss
Dansere på Happy feet med gammeldagse klær
jente danser klassisk ballett