happy feet hopper

Skolens dansekompanier

Målet med kompaniet er å gi talentfulle og spesielt interesserte elever bedre utviklingsmuligheter.

Historie

Happy Feet ble etablert i 1988, og danserne i kompaniet rekrutteres fra Kirsti Skulleruds ballett- og dansestudio. Målet med kompaniet er å gi talentfulle og spesielt interesserte elever bedre utviklingsmuligheter. Kompaniet har eget undervisningstilbud og egne forestillingsprosjekter. Opptak til kompaniet skjer gjennom prøvedans som holdes hvert år, vanligvis på våren. Medlemmene i kompaniet er unge, 14-18 år, men de har allikevel lang treningsbakgrunn. Spesielt i klassisk ballett, men også i moderne og jazz.

Trening og inspirasjon

Kompaniet har fast trening en gang i uken og får besøk av mange spennende gjestepedagoger, koreografer og dansere som underviser i ulike sjangre. Klassisk ballett, jazz, tåspiss/repertoir, samtidsdans, improvisasjon og musikal for å nevne noe. Vi har også hatt foredrag i ernæring, sminkekurs og boot camp. Vi har som målsetting å reise på inspirasjonstur til utlandet annenhvert år. I 2014, 2016 og 2018 reiste gruppen til London hvor vi trente på Pineapple dance studio og så musikal på West End.

Det er et klart uttrykt mål at gruppen skal ha et kunstnerisk nivå som også tilfredsstiller et krevende og sakkyndig publikum.

Egne forestillinger

Happy Feet feiret sitt 30-års jubileum i 2018 med en ny eventryballett, Froskeprinsen, av Rikke Finckenhagen Sandli. Kompaniet har tradisjon med å sette opp egne forestillinger og gjorde blant annet stor suksess med «Blomsterfesten», et samarbeidsprosjekt med skuespiller Sigve Bøe og komponist Helge Iberg. Denne forestillingen ble også vist på NRK. Andre forestillinger som kan nevnes er «Askepott» og «Peter Pan», hvor Arne Fagerholt hadde koreografien. Vi er også med på Trippeldans sammen med KGB-kompaniet og Bajazz-kompaniet som setter opp forestilling i Bærum Kulturhus annenhvert år. Her har mange anerkjente koreografer bidratt; som Masja Abrahamsen, Tine Aspaas, Antero Hein og Cassandra Moldenhauer. Trippeldans har fyrtårnstatus i Bærum Kommune.

Oppdrag

Happy Feet får stadig oppdrag eller inviteres til å delta i ulike forestillingsprosjekter. I slike sammenhenger har Happy Feet blant annet opptrådt sammen med Oslo Filharmoniske Orkester og Bærum Symfoniorkester. Gruppen danset også under OL på Lillehammer, på FN-gallaen på NRK, på to av de årlige sommer-konsertene i Holmenkollen og har også deltatt ved et stort antall andre arrangementer. Som eneste europeiske dansegruppe ble Happy Feet i 2000, 2002 og 2004 invitert til å delta på den anerkjente Aberdeen Internasjonal Youth Festival i Skottland. Kompaniet er også opptatt av å være en aktiv del av Bærums kulturbilde og danser årlig på f.eks. Byfesten i Sandvika.

Karriere

Flere tidligere medlemmer er i dag profesjonelle dansere. Martin Løfsnes, som eneste norske danser noensinne, ble tatt opp i det verdensberømte Martha Graham Company i New York. Han ble siden utnevnt til førstedanser i kompaniet. Eugenie Skilnad er for tiden en av få norske solister ved nasjonalballetten (Den Norske Opera og Ballett.) Christine Kjellberg er danser i Carte Blance, Catharina L.V. Gresslien danser bl.a. for Ingun Bjørnsgaard prosjekt og Maja Furnes ble tatt opp i Hofesh Schechtners ungdomskompani.

For mange av danserne er medlemskapet i Happy Feet springbrettet til danseutdannelser i inn- og utland.

Happy Feet junior

Høsten 2007 ble Happy Feet junior etablert. Vi har mange unge talenter ved skolen, og hadde lyst til å gi et tilbud til de som ikke var helt klare for seniorkompaniet. Kompaniet skal utvikle unge talenter og rekrutterer til seniorkompaniet. Medlemmene er i alderen 12-15 år og vi har prøvedans en gang i året på samme dag som opptaksprøven til Happy Feet. Kompaniet har trening annenhver uke og får også besøk av kjente gjestepedagoger. De får også være med på forestillingsprosjektene.

Kunstnerisk leder

Rikke Finckenhagen Sandli er kunstnerisk leder for Happy Feet og Happy Feet junior. Hun danset selv mange år i Happy Feet før hun tok sin danseutdanning på KHiO og senere en bachelor i Prosjektledelse på HiL. Kompaniene har et felles styre med foreldre. Vi arrangerer årsmøte hvert år i februar.

Leter du etter underholdning?

Vil din bedrift ha dans som underholdning på et arrangement? Happy Feet tar gjerne imot nye danseoppdrag! Vi kan skreddersy en koreografi som passer til akkurat deres arrangement.

Følg Happy Feet på Facebook

På Facebook får du oppdateringer fra kompaniet. Du vil få vite om forestillinger som kommer, høre om hvordan treningene våre går og se bilder fra de flotte danserne i aksjon. Løp og følg!

Bildegalleri

Johanne på nyttårskonserten 2019 med Bærum Symfoniorkester
Festforestilling 17.mai i Bærum Kulturhus 2018
plakatbilde fra Froskeprinsen 2018
Lina som prinsessen i Forskeprinsen 2018
Camilla og Truls danser pas de deux - Froskeprinsen 2018
Aurora, Thale og Embla danser flamenco- Froskeprinsen 2018
Johanne og Johanne danser magedans- Froskeprinsen 2018
Emilie i magedans- Froskeprinsen 2018
Hanna som ugress - Froskeprinsen 2018
Johanne S- Froskeprinsen 2018
Embla som prins etter forvandling fra frosk-Froskeprinsen 2018
Truls (konge) og Embla (prins)-Froskeprinsen 2018
Karin på nyttårskonserten 2018 med Bærum Symfoniorkester
Happy Feet junior på Trippeldans 2016
Happy Feet på Trippeldans 2016
Askepott- utdrag vist på 25-års jubileet i 2013
Dansere med konffettidryss
Arne Fagerholt, tidligere leder av Happy Feet sammen med nåværende leder Rikke Finckenhagen Sandli.