jazzdansing

Er jazzdans noe for deg?

I jazztimene får elevene prøve seg på ulike stilarter som lyrisk jazz, samtidsjazz, musikal og hiphop. Det er fokus på dynamikk, energi, danseglede og fin musikk.

Fra 9 år og voksne

På Kirsti Skulleruds ballett- og dansestudio har vi tatt utgangspunkt i tradisjonelle teknikker. Jazzpedagogene ved skolen har utviklet en syllabus med tydelige retningslinjer for hvert nivå. Gjennom dette skal elevene oppnå en grundig forståelse for hva jazzdans innebærer og få en naturlig progresjon i faget. Koreografisk sett står pedagogene fritt til å eksperimentere mellom ulike sjangre innen jazzdans som street, samtidsjazz, afrojazz, lyrisk, musikaljazz m.m. Vi mener det er viktig at elevene blir kjent med ulike stilarter og ulike innfallsvinkler til faget.

Påkledning: Tights, shorts eller joggebukse. T-skjorte eller topp. Sokker eller myke jazzsko.

Historikk

Jazzdansen har sitt utspring fra USA på 1900-tallet. Klassisk ballett ble fusjonert med den afroamerikanske kulturens rytmikk og musikk. Ut i fra dette møtet ble det utviklet et helt nytt dansespråk. Jazzdansen har utviklet seg med tiden og er i stadig utvikling. Matt Mattox og Bob Fosse har begge hatt stor innflytelse for utviklingen av sjangeren. De har utviklet egne og betydningsfulle teknikker som fortsatt brukes i jazzundervisning verden over den dag i dag. Jazzdansen har med årene fått innflytelse fra både hip hop og moderne dans, og det finnes mange ulike stilarter innen jazzdans.

Nivåer:

 

  • Jazz 1: 4. – 6. klasse
  • Jazz 2/3 man: 6. – 7. klasse
  • Jazz 2/3 tirs: 6. – 8. klasse
  • Jazz 4: 8. – 10. klasse
  • Jazz øvet: 15 – 18 år
  • Jazz avansert: 16 – 20 år
  • Jazz voksne: nye/litt øvet og øvet
Jubileum bilder fra Henriettes mor
Happy Fet i London
en gjeng med danseglade voksne
Dame danser med sort kjole
Dansere med konffetti