brake-gutta

Breakdance – en gatedans fra New York City

Breakdance er en gate-basert dans som inneholder kraftfulle bevegelser, koordinasjon, stil og estetikk

Fra 6 år

Breakdance består av fire elementer; toprock, downrock/footwork, freeze og powermoves. Toprock er dansesteg hvor man står oppreist, og breaking har hentet elementer fra andre dansestiler som for eksempel salsa, rumba og jazz. Downrock er dansesteg nede på gulvet, ofte med hendene i gulvet. Freeze er posisjoner som for eksempel å stå på hodet eller hendene. Powermoves er triks som ”spinner”. Her kan vi nevne headspin og windmill. Breakdance kan utføres til all slags musikk som hip hop, soul, blues og jazz for å nevne noe.

Påkledning: Joggebukse eller tights. T-skjorte, singlet eller genser/jakke. Innejoggesko.  Du må gjerne bruke gjerne caps eller lue!

Historikk

Breaking, også kjent som Bboying eller breakdance er en urban dansestil som oppsto i New York tidlig på 1970-tallet. Det er en del av hip hop-kulturen som består av fire elementer; rapping, grafitti, breaking og DJ-ing. Dansestilen oppsto på gata i Harlem av utøvere som ikke hadde noen utdannelse eller profesjonell erfaring innen dans. Resultatet av dette er en dansestil som legger vekt på særegenhet og personlighet like mye som teknikk og store vanskelige triks.

Nivåer

  • Break 1: 1. – 3. klasse
  • Break 2: 4. – 6. klasse
victor prag danser brakedance
Breakdance
Brakedance balansering
Guttegjeng braker
Gutter har brakedance framføring på scenen