Moderne dans

Moderne dans – kontakten med underlaget

I modernetimene bruker vi inspirasjon fra ulike stilarter. Det er fokus på gulvarbeid og improvisasjon i tillegg til teknikk-trening.

Fra 11 år

På Kirsti Skulleruds ballett- og dansestudio fokuserer vi på grunnleggende teknikk kombinert med gulvarbeid og improvisasjon. Flere av pedagogene bruker øvelser fra for eksempel Martha Graham og release-teknikk. Vi mener det er viktig at elevene oppnår en god forståelse for å ”slippe” kroppen, jobbe med gulvarbeid og kreative tilnærminger til bevegelse.

Påkledning: Shorts, tights eller joggebukse. Stram overdel eller ballettdrakt. Ta gjerne med en genser til gulvarbeid. Barbent eller sokker.

Historikk

Moderne dans utviklet seg som et opprør mot klassisk ballett tidlig på 1900-tallet både i USA og Sentral-Europa. Pionerene så på klassisk ballett som en rigid kunstform med få muligheter for kreativ utfoldelse. Vi har flere grunnleggere av den moderne dansen, deriblant Ruth St. Denis og Martha Graham. Begge utviklet egne teknikker som er basert på klassisk ballett, men har en annen dynamikk med fokus på et naturlig bevegelsesspråk og kreativitet. Den moderne dansen har også utviklet seg med årene. I dag eksisterer det mange stilarter innen sjangeren.

Nivåer

  • Moderne 1: 6. – 7. klasse
  • Moderne 2: 8. – 9. klasse
  • Moderne 4: 9. – 10. klasse
  • Moderne øvet: 15 – 18 år
  • Moderne avansert: 16 – 20 år

Dersom du er ny, melder du deg på det laveste nivået innenfor ditt alderstrinn.

Løpehopp
Jenter danser moderne dans
Mann og dame danser moderne dans
Dansere som løfter jente
Klovner med ballonger